Scrum team formulieren

Elie

Front-end ontwikkelaar

Scrum team formulieren

Elie is front-end ontwikkelaar bij de Belastingdienst. Hij werkt in een scrumteam met ontwerpers, testers, ontwikkelaars, een scrum master en een product owner. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het digitaliseren, vernieuwen en verbeteren van complexe formulieren die gebruiksvriendelijk moeten zijn voor miljoenen gebruikers. Naast het ontwikkelen onderhouden ze ook formulieren door gebruik te maken van een formulierendienst. Hierdoor kan de Belastingdienst formulieren produceren en beheren die snel, aanpasbaar, beheersbaar, schaalbaar en efficiënt zijn. Daardoor ervaren gebruikers minder frustratie bij het invullen van hun belastingformulieren.

 

Elie en zijn team gebruiken Scrum, een populaire Agile methode, om hun werk te beheren. Scrum draait om iteratieve en incrementele ontwikkeling, waarbij de nadruk ligt op het snel en efficiënt leveren van waarde aan de klant. Een van de belangrijkste aspecten van Scrum is de sprint, dat is een tijdsgebonden werkperiode (meestal 2-4 weken) waarin een team een increment van werkende software oplevert.

 

Tijdens een sprint werkt het team samen om hun werk voor de komende iteratie te plannen, in te schatten en in te plannen. Ze bekijken ook hun voortgang aan het eind van elke sprint en leren van hun ervaringen om hun prestaties in toekomstige sprints te verbeteren.